File de salau gratinat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fileul de salau gratinat este un preparat foarte gustos si aromat, perfect in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 1,250 gr file de salau
    • 175 gr faina
    • 175 gr unt
    • 100 ml vin alb
    • 100 gr cascaval
    • 750 ml lapte
    • 4 galbenusuri
    • 2 cepe
    • piper boabe
    • 2 foi de dafin
    • 1 lamaie
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Fileul de salau se spala si se portioneaza. Cascavalul se curata de coaja si se da pe razatoare. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. lamaia se sapal si se taie rondele, iar laptele se fierbe.
  2. Fileurile de salau se fierb in apa cu sare, piper, foi de dafin, ceapa si vin. Dupa fierbere, bucatile de salau sa pun intr-un vas termorezistent uns cu putin unt.
  3. Separat, se prepara un sos din unt incalzitla care se adauga faina dizlovata in 100 ml de lapte rece, se adauga laptele ramas si se fierbe in continuare 15 minute.
  4. Se lasa sosul sa se raceasca, apoi se adauga galbenusurile de ou si putina sare.
  5. Sosul obtinut se toarna peste bucatile de salau, se presara cascaval ras si se introduce in cuptorul incins sa se gratineze.
  6. Fileul de salau gratinat se serveste cald cu rondele de lamaie.

Recomandari

Mancaruri