Ficat cu sos de vin

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ficatul cu sos de vin este un preparat delicios, gustos si apetisant in acelasi timp.

Ingrediente

    • 1 kg ficat de porc, marinat
    • 200 gr ciuperci
    • 2 linguri cu unt
    • 350 ml vin
    • sare
    • piper
    • patrunjel si busuioc tocate
    • 200 ml supa de zarzavat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Scoti ficatul din solutia pentru marinare, il stergi si il ungi cu unt topit. Il sarezi putin si il pui in tava de friptura cu 1 cana de supa sau de apa calda si cateva boabe de piper si il introduci in cuptorul fierbinte.
  2. Separat speli ciupercile, le toci felii subtiri si le pui cu 1 lingura cu unt intr-un vas emailat. Lasi sa scada si cand nu mai au sos, adaugi 1 pahar de vin alb, sare si putin piper. Cand sunt bine scazute, sunt gata.
  3. Lasi pe marginea plitei sa stea la cald pana cand se prepara ficatul. Pe acesta il intorci dupa 30 de minute de frigere la foc potrivit, adaugi vinul si mai frigi un sfert de ora la foc potrivit.
  4. Cand ficatul este gata, il asezi pe un platou mare, il tai felii groase si asezi imprejurul feliilor sosul de ciuperci.
  5. Servesti cald, cu verdeata tocata deasupra si stropit cu sosul din tava, alaturi de paine calda.

Recomandari

Mancaruri