Fazan sau rata salbatica in vin dulce

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fazanul sau rata salbatica in vin dulce este un preparat vanatoresc, foarte gustos si aromat, pe care ar trebui sa il incercati ori de cate ori aveti ocazia.

Ingrediente

    • 2 fazani sau 2 rate (vanat cu pene)
    • 400 gr slanina afumata
    • 500 gr ciuperci
    • 2 linguri cu unt
    • 500 ml vin alb sau rose dulce
    • 1 lingura cu sare
    • piper boabe

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 2 1/2 ore

  1. Vanatul cu pene se tine la rece 4-5 zile. Pasarea se leaga de picioare cu sfoara groasa si se atarna intr-un cui batut in grinda sau se tine intr-un hambar rece. Se curata de pene, se trece prin flacara, se freaca usor cu malai, apoi se sterge cu un prosop inmuiat in tuica. Se goleste si se spala pe dinauntru si se lasa la scurs pe servetele de hartie sau pe prosop curat. Se taie bucati dupa ce s-au inlaturat capul, ghearele, varfurile aripilor.
  2. Pentru mesele festive pastrati pasarile intregi. Rumeniti carnea in unt. Daca pasarea este intreaga, rumeniti mai ales pieptul si spatele.
  3. Curatati ciupercile, inlaturati coditele, spalati cu atentie, umpleti pasarile cu ciuperci intregi pe care le-ati sarat si piperat usor.
  4. Inveliti carnea cu fasii subtiri de slanina atunci cand puneti forma in cuptorul cald. Lasati sa se friga in tava de friptura 1 ora.Adaugati vinul dulceag, lasati la foc moderat inca 1 ora.
  5. Scoateti friptura rumenita pe platou, stropiti cu sos fierbinte, langa umplutura, cu paine de casa si vin alb.

Recomandari

Rinichi in vin

Rinichii in vin este un preparat care poate nu e chiar pe gustul tuturor, dar totusi merita sa incercati macar o data!

30 min
4 servings

Ostropel de pui in vin

Ostropelul de pui in vin este o mancare delicioasa, pe care o puteti servi cu garnitura de piure de cartofi si mamaliga.

30 min
4 servings

Stiuca fiarta in vin cu ciuperci

Stiuca fiarta in vin cu ciuperci este un preparat aromat pe care il puteti servi atat cald cat si rece, fiind un fel principal ideal in zilele caniculare de vara.

30 min
4 servings

Dorada cu piersici in vin alb

Dorada cu piersici in vin alb trebuie sa o incercati pentru ca este delicioasa, usor de preparat si pe placul copiilor.

30 min
4 servings

Aripioare de pasare in vin

Aripioarele de pasare in vin trebuie sa le incercati pentru ca se prepara usor si sunt foarte gustoase.

30 min
4 servings

Mancaruri