Fasole cu afumaturi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fasolea cu afumaturi este o mancare foarte buna, aromata si usor de preparat, pe care o puteti servi fara carne in zilele de post.

Ingrediente

    • 1 kg fasole alba uscata
    • 500 ml ulei
    • 500 gr ceapa
    • carne afumata
    • 2 foi de dafin
    • 1 lingurita bulion
    • patrunjel verde

Instructiuni de preparare

  1. Fasolea se lasa de cu seara la imuiat in apa rece. A doua zi se scurge si se pune la fiert intr-o oala cu apa, schimband apa de 3 ori.
  2. Ceapa se toaca marunt si se adauga dupa ce fasolea este aproape fiarta, dar fara a pune mai mult de un pahar de apa. Se mai lasa circa 15 minute, timp in care se adauga foile de dafin, bulionul si carnea afumata, taiata marunt.
  3. Cand apa a scazut, se pune uleiul si se pune la cuptor amestecand din cand in cand.Daca nu se foloseste carne afumata, se poate servi cu snitele sau carne prajita, drept garnitura.

Recomandari

Mancaruri