Fasole boabe cu ciolan afumat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fasolea boabe cu ciolan afumat este o mancare foarte raspandita, avand o aroma unica si un gust pe care nu il poti uita prea usor.

Ingrediente

    • 1 ciolan afumat
    • 500 gr fasole boabe
    • 2 cepe
    • 2 morcovi
    • 1 telina
    • 2 linguri cu bulion de rosii
    • 2 crengute de cimbru
    • 2 foi de dafin
    • piper boabe
    • sare
    • 4 linguri cu ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru4-6 persoane

Timp de preparare 2 ore

  1. Pregatiti carnea: razuiti cu lama cutitului tot soriciul ca sa indepartati fumul depus si reziduurile. Curatati oasele mici si spalati de 2-3 ori tot ciolanul afumat, apoi  puneti carnea intr-un vas
    cu apa rece cat s-o acopere dupa ce ati taiat mai multe felii pe lungul osului. Lasati sa stea 5-6 ore inainte de a o pregati.
  2. Alegeti fasolea bob cu bob, spalati cu apa rece si dupa ce aruncati apa, lasati fasolea in oala acoperita cu apa calduta, pentru 5-6 ore.
  3. Cand fasolea s-a umflat, schimbati apa in care a stat, puneti sa fiarba cu apa rece cat s-o acopere. Lasati sa dea in clocot cateva minute, aruncati apa si umpleti oala cu 4 masuri de apa (2 litri) rece si lasati sa fiarba 1 ora la foc potrivit.
  4. Curatati legumele, taiati-le julieu (felii mici) si caliti-le in ulei cald. Adaugati un pahar cu apa cand ceapa s-a inmuiat si lasati sa fiarba 20 minute, apoi adaugati  peste legume cimbru, dafin, sare, piper.
  5. Amestecati legumele cu fasolea, acoperiti oala si fierbeti la foc potrivit.
  6. Fierbeti carnea in apa rece, aruncati apa dupa 2-3 min de fierbere, schimbati apa si fierbeti pana se poate consuma. Treceti carnea peste fasole, puneti bulionul si lasati sa fiarba impreuna jumatate de ora.
  7. Serviti mancarea calda, cu paine de casa si muraturi.

Recomandari

Mancaruri