Dovlecei umpluti-varianta 4

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Dovleceii umpluti este o mancare racoritoare de vara, pe care o puteti servi atatrece cat si calda.

Ingrediente

    • 6-8 dovlecei mijlocii
    • 300 gr carne tocata
    • 3 rosii
    • marar si patrunjel tocate
    • 1 ou
    • 4 linguri cu orez
    • sare
    • piper macinat
    • 1 ceapa
    • marar pe tije

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Cureti dovleceii de coaja alba, tai capacele in jurul cozii, golesti de seminte folosind coada subtire a unei lingurite sau un cutit ascutit, apoi ii speli si-i lasi sa se scurga.
  2. Din carne tocata, o rosie felii, verdeata tocata, orez ales si spalat, 1 ou, ceapa tocata, sare si piper macinat pregatesti umplutura. Torni in amestec 1 cescuta de apa calda sau suc de rosii, omogenizezi si umpli dovleceii, ii asezi in vas cu gura larga, umpli cu apa calda si lasi sa fiarba,  cu crengute de marar asezate printre dovlecei, la foc potrivit, 30 de minute . Adaugi 2 rosii taiate felii subtiri, fara coaja, potrivesti de sare, scazi la cuptor.
  3. Servesti mancarea calda, cu smantana sau iaurt turnat deasupra si cu paine proaspata, alaturi de un vin alb.

Recomandari

Mancaruri