Dovlecei umpluti cu varza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Dovleceii umpluti cu varza sunt mult mai gustosi reci.. a doua zi

Ingrediente

    • 8-10 dovlecei
    • 1 varza mica
    • cimbru
    • 2-3 rosii sau 1 lingura cu bulion
    • 1 ceapa
    • 3-4 linguri cu ulei
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se spala dovleceii, se rad de coaja alba, se taie un capac larg si se golesc de seminte. Se spala iar si se lasa la scurs pe un prosop curat.
  2. Se toaca varza marunt, se presara cu multa sare, se freaca usor pana cand se strange zeama in vas. Se spala cu apa rece, se scurge si se pune in cratita cu ulei si ceapa tocata. Se caleste 30 de minute, se adauga bulionul sau rosiile fara coaja si tocate marunt, cimbru, apoi se mai lasa cateva minute pe foc.
  3. Se umplu dovleceii cu varza calita, se pun in forma, se acopera cu apa calda si se fac la cuptor 1/2 ora Se servesc calzi, cu paine proaspata.

Recomandari

Mancaruri