Dovlecei umpluti cu ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Dovleceii umpluti cu ciuperci sunt la fel de gustosi ca ardeii umpluti, avand marele avantaj ca dovlecelul este mai pufos. Daca doriti ca reteta sa fie de post nu trebuie sa adaugati galbenusul de ou si smantana, iar felia de paine sa o inmuiati in apa.

Ingrediente

    • 5 dovlecei
    • 2 cepe
    • 1 felie de paine
    • 100 ml lapte proaspat
    • 2 linguri orez
    • 300 gr ciuperci
    • patrunjel verde
    • marar verde
    • 1 galbenus
    • 200 gr smantana
    • 50 gr unt
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Dovleceii se rad de coaja, se taie la un capat un capacel, se scobesc cu lingurita, scotand miezul cu samburii.
  2. Ciupercile se spala bine in 4-5 ape, se taie felii si se pun intr-o  cratita cu ceapa tocata, cu untul, acoperite cu capac, sa fiarba pana scade apa lasata de ciuperci. Se adauga sare si piper, dupa gust.
  3. Se inmoaie felia de paine in lapte, se zdrobeste cu lingurita si se amesteca in ciuperci. Orezul fiert, dar nu complet, se amesteca tot cu compozitia de ciuperci, apoi se adauga galbenusul si o lingura de smantana.
  4. Cu compozitia obtinuta se umplu dovleceii. Se asaza dovleceii umpluti intr-o cratita, se adauga supa de legume sau apa cat sa-i acopere si sare si se introduc la cuptor.
  5. Cand dovleceii au fiert si apa a scazut se adauga restul de smantana si se servesc.

Recomandari

Mancaruri