Dovlecei cu branza feta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Dovleceii cu branza feta este reteta ideala pentru un pranz sanatos si foarte gustos. Indiferent de ora la care il consumati, acest preparat contine putine calorii si este foarte apetisant.

Ingrediente

    • 150 gr branza Feta
    • 50 gr masline verzi umplute cu ardei
    • 1 catel de usturoi
    • 1-2 lingurite de oregano
    • piper
    • 2 dovlecei mari
    • sare de mare
    • ulei de masline pentru uns

Instructiuni de preparare

  1. Branza Feta se mixeaza sau se zdrobeste m?runt.  Se toaca maslinele, se curata usturoiul si  se preseaza, apoi maslinele si usturoiul  se amesteca cu oregano si cu feta si se condimenteaza cu piper.

  2. Se curata dovleceii si se taie sau se razuiesc in felii subtiri, pe verticala. Compozitia de branza se repartizeaza pe jumatate din felii, se acopera cu restul feliilor, se sareaza si se pipereaza. Se prajesc pe fiecare parte  10 minute, intr-o tigaie de aluminiu unsa cu ulei, se intorc cu grija si se condimenteaza cu sare ?i piper.

    Sugestie: Pentru bucati de tip finger food, taia?i dovlecelul feliute pe diagonala, ungeti cate doua felii cu feta si prajiti-le pe rand, potrivit descrierii de mai sus. 

Recomandari

Mancaruri