Cus-cus cu legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cus-cusul cu legume se regaseşte în toate tarile nord africane, iar gustul sau merge de la arome dulci in bucataria marocana la accente picante, în bucataria Algeriana – sau gusturi mai clasice, cum este reteta de fata, specifica Tunisiei.

Ingrediente

    • 250 gr cus-cus
    • 250 ml supa de legume
    • 1 rosi
    • 150 gr branza Feta
    • 1 ardei gras rosu
    • 1 ardei gras galben
    • 1 dovlecel
    • 1 vanata
    •  tulpini de telina
    • 1 lingura ulei de masline
    • 1 lingura unt
    • 2 catei de usturoi
    • praf curry
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Se curata legumele,se taie rosi felii iar restul de legume rondele,dupa preferinta si se  calesc in unt.Se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper si curry.
  2. Separat, se fierbe supa iar cand incepe se  opreste focul si se pune cus-cusul. Se amesteca, apoi se acopera cu un capac pentru 10 minute, pana se umfla cus-cusul. Se adauga usturoiul zdrobit, o lingura de ulei de masline si cu o furculita se amesteca energic pentru ca cus-cusul sa se desfaca,
  3. Se aseaza legumele calite sub forma de coronita pe un platou, iar la mijloc se toarna cus-cusul. Se garniseste cu rosia taiata cubulete si cuburi de branza Feta.

Recomandari

Mancaruri