Curcan rumenit cu unt aromatizat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Curcanul rumenit cu unt aromatizat trebuie sa il incercati pentru este reteta de succes pentru un pranz copios.

Ingrediente

    • 1 curcan de 4 kg, fara maruntaie
    • 2 foi de dafin
    • 4 crengute de rozmarin tocat
    • 1/2 lingurita sare de telina
    • 250 ml vin alb sec
    • 1 ceapa, taiata sferturi
    • coaja rasa de la o lamaie si lamaia taiata in doua
    • 100 gr unt, la temperatura camerei
    • 1 lingura ulei

Instructiuni de preparare

  1. Se spala curcanul, se sterge cun un prosop de hartie si se asaza in tava de copt. In interiorul cavitatii curcanului  se pune ceapa, lamaie si foile de dafin.
  2. Se amesteca coaja rasa de lamaie, rozmarinul, sarea de telina, untul si se adauga putin piper negru proaspat macinat.
  3. Se indeparteaza delicat pielita si se unge pieptul curcanului pe sub pielita cu untul aromatizat, avand grija sa nu se rupe pielita. Se unge curcanul cu ulei, se pune vinul in tava, impreuna cu 180 ml  de apa si se acopera totul cu o folie de aluminiu.
  4. Se coace 2 ore si jumatate, curcanul este gata atunci cand zeama este limpede. In ultimile 50 de minute, se indeparteaza folia de aluminiu si se lasa sa se rumeneasca frumos.
  5. Se transfera curcanul pe un platou mare de servit si se serveste alaturi de o garnitura sote sau natur.

Recomandari

Mancaruri