Crap portughez

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crapul portughez este reteteta de succes pentru mesele in familie cand doriti sa surprindeti printr-un preparat desavarsit.

Ingrediente

    • 1,4 kg crap fara cap
    • 150 ml ulei
    • 1,5 kg rosii proaspete
    • 4 cepe
    • 100 ml vin alb
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 100 gr pasta de tomate
    • 50 gr faina
    • piper macinat
    • 3 lamai
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Crapul se curata, se spala,se portioneaza in 10 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc si se decojesc. ! kg din ele se taie cubulete, iar restul jumatati. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml de apa rece. Patrunjelul verde se spala si se toaca marunt, iar lamaile se spala si se taie in sferturi.
  2. Bucatile de peste se introduc la cuptor intr-o tava cu 100 ml de ulei si se frig.
  3. Ceapa se inabusa in 50 ml de ulei si 100 ml de apa, se adauga faina dizolvata in 100 ml de apa, rosiile taiate in cuburi, pasta de tomate, putina sare si 1,5 litri de apa fiarta. Se fierbe totul pana se obtine un sos care se strecoara peste bucatile de peste, adaugandu-se vin, piper si restul de rosii. Se introduce tava la cuptor pentru inca 20 de minute, apoi se poate servi.

Recomandari

Mancaruri