Crap marinaresc- varinata 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crapul marinaresc este o reteta pescareasca foarte apetisanta si aromata.

Ingrediente

    • 1,4 kg  crap fara cap
    • 300 gr ceapa
    • 500 gr ardei gras
    • piper macinat
    • cimbru
    • 150 ml ulei
    • 3 oua
    • 500 gr rosii proaspete
    • 2 lingurite sare

Instructiuni de preparare

  1. Crapul se curata, se spala, se portioneaza si se sareaza.
  2. Rosiile proaspte se spala, se oparesc si se decojesc. Jumatate din rosii se taie in jumatati, iar restul in felii. Ardeiul gras si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung la consistenta tare, apoi se racesc, se curata de coaja si se taie felii.
  3. Ceapa si ardeiul gras se inabusa in 100 ml de ulei cu 100 ml apa, se adauga rosii, piper, cimbru, sare, circa 750 ml apa fiarta si se fierb 20 de minute.
  4. Compozitia obtinuta se asaza intr-o tava, se adauga bucatile de peste cu rosiile jumatati deasupra. Se stropesc cu restul de ulei si se introduc la cuptor pentru 30 de minute, la foc moderat.
  5. Crapul marinaresc se serveste cu felii de oua deasupra si putina verdeata.

Recomandari

Mancaruri