Cotlet dobrogean de porc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cotletul dobrogean de porc este un preparat specific, foarte aromat si pe placul tuturor.

Ingrediente

    • 800 gr cotlet de porc
    • 3 linguri faina
    • 100 gr unt
    • 3 linguri bulion
    • 120 ml ulei
    • 300 ml lapte
    • 1 lingura pesmet
    • 2 oua
    • sare
    • 1 kg cartofi
    • piper mcinat

Instructiuni de preparare

  1. Carnea se taie in felii, se bate, se sareaza si se pipereaza, apoi se inabusa in ulei si putina apa. Se stinge cu apa calda (sau supa) si se lasa, la foc mic, 45 de minute, apoi se adauga bulionul si se mai lasa la fiert 15 minute.
  2. Faina se omogenizeaza in trei linguri de unt cald, se adauga treptat laptele, amestecandu-se totul pana obtineti un sos usor care se mai fierbe 15 minute. Dupa racire, se adauga ouale si se omogenizeaza.
  3. Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata si se taie felii. intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet, se pun cartofii cu sosul si se coc jumatate de ora. Se servesc cu cotletul.

Recomandari

Mancaruri