Civet de iepure

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Civetul de iepure este un preparat vanatoresc foarte gustos si aromat, pe care ar trebui sa o incercati ori de cate ori aveti ocazia.

Ingrediente

    • 1 iepure
    • 200 ml sange de iepure
    • 2 linguri cu sare grunjoasa
    • 200 ml vin rosu
    • 200 ml suc de rosii
    • 250 gr costita afumata

    PENTRU MARINATA:

    • 2 l apa
    • 200 ml vin
    • 200 ml otet
    • 2 linguri de coniac
    • usturoi
    • sare
    • 3-4 cuisoare
    • 1 foaie de dafin

    PENTRU GARNITURA:

    • 500 gr ciuperci
    • 250 gr arpagic
    • 200 ml suc de rosii
    • 2 linguri cu unt
    • 1/2 lamaie
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 3 ore

  1. Conservati sangele turnand 1 lingura cu sare grunjoasa,apoi puneti-l la rece.
  2. Pregatiti marinata: puneti intr-un vas mare apa, otetul, 2 linguri de coniac, foaie de dafin, cateii de usturoi necuratati, 3-4 cuisoare, sare. Curatati carnea, spalati si transati-o in bucati mari: spate, picioare (doar pulpele) si bucati de carne de lucru, ficat, rinichi, inima, apoi puneti totul la marinat pentru 10 ore.
  3. Pregatiti garnitura: curatati atent ciupercile, desprindeti piciorusele, inlaturati partea care a stat in pamant, spalati in multe ape. Taiati ciupercile in sferturi si caliti in unt. Lucrati la foc potrivit, cu vasul acoperit. Cand s-au inmuiat, adaugati arpagicul curatat, acoperiti totul cu apa calda, puneti piciorusele ciupercilor si fierbeti 1/2 ora.
  4. Scoateti carnea din solutia de marinat, transati-o bucati potrivit de mari si rumeniti-o in 2 linguri cu unt, turnati 1 cana cu vin rosu, si 1 cana cu solutie de marinat, 2 linguri de coniac, putina sare, piper boabe.
    Acoperiti cratita, lasati carnea sa fiarba 1 ora, pana cand se poate consuma, iar sosul scade la jumatate. Turnati sucul de rosii. Odata cu carnea rumeniti inima si rinichii. Ficatul se taie in cuburi mici si se pune la fiert separat cu o cana de solutie marinata pentru 20 min.
  5.  Scurgeti zeama in care a fiert ficatul si turnati peste el sangele. Amestecati si lasati sa dea in 2-3 clocote. Lucrati la foc mic, apoi stingeti focul.
  6. Asezati preparatele intr-un vas mare care poate  fi adus la masa. Puneti friptura inabusita de iepure in mijloc. Turnati peste friptura ficatul in amestec cu sangele.
  7. Asezati pe margine garnitura de costita taiata in felii rumenite si ciuperci cu arpagic. Prajiti felii subtiti de franzela si puneti langa friptura. Decorati cu felii subtiri de lamaie tot platoul.
  8. Serviti civetul cald cu vin rosu sau negru.

Recomandari

Mancaruri