Ciuperci umplute cu orez-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciupercile umplute cu orez este un preparat dietetic pe care il puteti servi atat cald cat si rece.

Ingrediente

    • 6-12 ciuperci mari
    • 2 linguri cu unt
    • 4 linguri cu parmezan ras
    • sare
    • piper
    • 2-3 crengute de marar sau menta (pentru decor)
    • 4 linguri cu orez

Instructiuni de preparare

Inmgrediente pentru 6-8 persoane

  1. Speli ciupercile, le scoti coditele, le cureti pielita de deasupra si le speli din nou. Le pui in cratita mare, in care ai pus untul sa se inmoaie, asezate una langa alta si le pui in cuptorul fierbinte (sau pe plita incinsa) pentru 5-6 minute.
  2. Scoti vasul din cuptor, acoperi ciupercile cu sare si piper macinat (dupa gustul tau), apoi presari parmezan - numai jumatate din cantitate si lasi cratita la cuptor inca 10 minute.
    Restul de parmezan il amesteci cu orezul fiert separat, pe care il asezi in mijlocul unui platou mare, decorat cu crengute de marar sau de menta. Asezi ciupercile pe marginea platoului si servesti totul cald, cu sau fara paine si vin alb.

Recomandari

Mancaruri