Ciuperci pe gratar sau hribi uscati cu usturoi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciupercile pe gratar sau hribii uscati cu usturoi este o mancare taraneasca de post, aromata si foarte gustoasa.

Ingrediente

    • 500 gr ciuperci proaspete sau 250 gr hribi uscati
    • sare
    • 3-4 catei de usturoi

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se curata ciupercile cu atentie, se spala in mai multe ape, se scot coditele si se inlatura partea care a stat in pamant.Se pun pe un grill sau pe un gratar care poate sta pe jar.
  2. Cand ciupercile lasa suc se trec pe o tabla si se lasa pana se pot consuma, sa se patrunda pe foc mic. Se trec in farfurii, se acopera cu mujdei de usturoi si se servesc cu mamaliga.
  3. Daca ciupercile lipsesc, se pregatesc hribi cu usturoi: hribii uscati se lasa in apa 2-3 ore, se trec in apa care clocoteste pentru 20 minute in apa se adauga 1 lingura cu sare si 1 lingura cu zahar. Se scot cand s-au hidratat bine, se scurg, se acopera cu mujdei de usturoi si se servesc calzi, cu paine sau mamaliguta calda.

Recomandari

Mancaruri