Ciuperci gatite taraneste

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciupercile gatite taraneste este varianta rapida si de post pentru un preparat satios si foarte gustos.

Ingrediente

    • 10-12 ciuperci mari
    • 1/2 lamaie
    • 2 linguri cu unt
    • patrunjel tocat
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 30 minute

  1. Curatati ciupercile de frunze si urmele de pamant, scoateti coditele si inlaturati partea care a stat in pamant. Ceea ce ramane spalati bine, tocati marunt si puneti in cratita cu o lingurita de unt sa se inmoaie pe foc mic. Sarati usor si trageti cratita de pe foc dupa 15 minute.
  2. Spalati palariile ciupercilor in 2-3 ape, uscati in prosop si taiati in sferturi fiecare ciuperca. Folositi o tigaie de teflon sau de tabla speciala in care puneti untul ramas, lasati sa se inmoaie doar, puneti ciupercile si rumeniti-le 10 minute pe foc viu.Sarati si stingeti focul.
  3. Serviti ciupercile fierbinti dupa ce le-ati stropit cu zeama de lamaie si ati turnat deasupra sosul fierbinte. in sosul ciupercilor amestecati sosul coditelor tocate si patrunjel tocat. Alaturi: felii subtiri de paine prajita si vin alb.

Recomandari

Mancaruri