Ciuperci fripte cu sos de rosii- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciupercile fripte cu sos de rosii este un preparat de post foarte gustos si plin de vitamine.

Ingrediente

    • 1 kg ciuperci proaspete (sau 10-14 ciuperci mari)
    • 6-8 catei de usturoi
    • 175 ml sos de rosii
    • 1 lingurita cu sare
    • 1/2 lingurita cu piper macinat
    • 2 legaturi de patrunjel verde

     

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se spala ciupercile trecand usor cu degetele peste lamelele fragile, se scot coditele, se lasa la scurs in sita.
  2. Se toaca marunt coditele, care se pun intr-o tigaie sa se inmoaie pe foc mic. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, se toarna deasupra sucul de rosii si se fierb 15 minute.
  3. Palariile ciupercilor se pun sa se friga pe plita fierbinte, bine spalata, pe care s-a presarat sare grunjoasa. Se impaneaza cu usturoi taiat felii mici pe lung, se lasa ora, se strang in farfurie adanca atunci cand s-au inmuiat.
  4. Sucul ciupercilor se pastreaza in farfurie. Se toarna deasupra sosul in care s-au inmuiat coditele ciupercilor, se decoreaza cu patrunjel verde tocat, se servesc calde, cu paine proaspata.

Recomandari

Mancaruri