Ciulama din carne de gaina

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciulamaua din carne de gaina este o mancare foarte gustoasa, la care puteti adauga si cateva ciupercute, pentru gust si aroma.

Ingrediente

    PENTRU CIULAMA:

    • 1 gaina grasa
    • 2 morcovi
    • 2 cartofi
    • 1 telina
    • 2-3 radacini de patrunjel
    • 2 linguri cu unt
    • 4 linguri cu faina
    • 200 ml lapte
    • 200 ml supa de gaina
    • sare
    • piper macinat

    PENTRU MAMALIGA:

    • 350 gr malai
    • 1 litru apa sau zer
    • 4 linguri cu smantana
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 2 ore

  1. Curatati gaina de fulgi, inlaturati ghearele, capul, tartita, apoi frecati cu malai carnea ca sa se albeasca. Goliti de intestine, spalati cu apa rece sau calduta, sarati usor si lasati 5-6 minute carnea cu sare pe ea. In felul acesta se strange sangele in cavitatea golita si se poate curata mai bine.
  2. Spalati carnea, portionati gaina, puneti la fiert cu apa rece cat s-o acopere, dupa care aruncati apa clocotita si spalati iar carnea. Umpleti cu apa rece o oala mare si lasati sa fiarba carnea 30 de minute. Fierbeti si maruntaiele: ficatul, inima, pipota odata cu restul de carne.
  3. Curatati legumele, taiati-le felii mari si puneti-le la fiert in supa 1 ora, cu vasul acoperit. Sarati cand stingeti focul. Serviti supa de gaina ca primul fel de mancare.
  4. Faceti sosul de ciulama: incalziti untul intr-o cratita mai mare, adaugati 2 linguri cu faina, subtiati cu lapte, adaugati restul de faina, subtiati cu supa. Folositi o lingura de lemn si  amestecati fara intrerupere. Sosul fierbe 20 minute, apoi sarati si piperati si  puneti carnea in sos. Cand incepeti sa faceti sosul, mamaliga trebuie sa fie fiarta.
  5. Ciulamaua se serveste fierbinte cu mamaliga calda.

Recomandari

Mancaruri