Ciulama de pui cu usturoi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciulamaua de pui cu usturoi este un preparat foarte gustos si aromat, fiind indragita de multa lume.

Ingrediente

    • 4 pulpe de pui dezosate
    • 250 ml lapte
    • 6 catei de usturoi
    • sare
    • 4 linguri de faina
    • 4 linguri de smantana
    • ulei
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Taie pulpele in bucati mai mici si inabuseste-le in ulei incins, pe toate partile, vreo 10 minute. Cand incepe sa  se rumeneasca, scoate carnea,  iar in uleiul ramas pune faina si amesteca bine ca sa nu se formeze cocoloase. toarna laptele putin cate putin, si amesteca energic pana obtii o pasta omogena pe apoi lasa sa dea in cateva clocote pana se ingroasa.
  2. Adauga smantana si carnea inabusita si lasa la fiert 10-15 minute cu capac, amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Potriveste gustul de sare si piper, adauga usturoiul pisat si fierbe-o 2 minute.
  3. Ciulamaua se serveste intr-o paine rotunda, veche de vreo 2 zile si golita de miez, iar pentru decor pune deasupra un ou fiert tare taiat in sferturi.

Recomandari

Mancaruri