- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciulamaua este una dintre mancarurile romaneÅŸti clasice, pe care o incerci de cate ori vrei ceva delicios si simplu de preparat.
Ingrediente
- 8 buc pulpe superioare de pui
- 2 morcovi, curatati
- 2 cepe, curatate
- 2 rădăcini de patrunjel, curatate
- o ţelină mica, curatata
- 1 frunză de dafin
- 150 ml de lapte, opţional
- 100 gr de faina
- 100 gr de unt
- pătrunjel verde tocat
- sare si piper
- mamaliga, pentru servit
Instructiuni de preparare
-
Carnea se spala bine, apoi se pune la fiert intr-o oala cu apa in care s-a pus putina sare. Daca se ridica spuma la suprafata, ea trebuie luata cu o spumiera si aruncata.
- Se adaugă morcovii, telina, cepele, radacinile de patrunjel ÅŸi frunza de dafin. Se lasa la fiert pana cand carnea este parunsa. Apoi se scoate carnea într-o farfurie ÅŸi se aruncă frunza de dafin ÅŸi legumele.
- Intr-o cratita, se topeste untul, apoi se adaugă faina si se amesteca repede (faina nu trebuie să se închida la culoare). Se toarna supa calda (cam un litru), putin cate putin, amestecand încontinuu cu un tel, ca sa nu faca cocoloase. La sfarsit, se adauga laptele (daca vrei ca sosul să fie mai alb). Se corecteaza de sare si piper si se lasa un pic la fiert, pana se ingroasa (trebuie sa arate ca o smantana subtire; daca ti se pare prea gros, mai adauga un pic de supa sau de lapte).
- Se adauga carnea de pui, se presara cu patrunjel si se serveste cu mamaliga.