Ciulama de ciuperci- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciulama de ciuperci este delicioasa, dar daca o preparat ca atare, de post, veti observa aroma intens a ciupercilor. Daca vreti sa nu fie de post, inlocuiti apa cu lapte dulce si, la final, adaugati o lingura de smantana.

Ingrediente

    • 500 rg ciuperci proaspete
    • 3 linguri faina
    • 2 catei de usturoi
    • ulei
    • 1 ceapa
    • 200 ml apa
    • 1 legatura patrunjel verde
    • piper
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 40 minute

  1. Curata ceapa, spal-o apoi toac-o marunt si caleste-o in ulei. Adauga ciupercile curatate si taiate lamele subtiri. Presara putina sare, acoepra cratita cu capac si lasa sa se inabuse.
  2. Toarna usor apa calduta, iar dupa 2 minute, incorporeaza faina treptat, amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Lasa sa dea in cateva clocote, amestecand continuu, ca sa nu se prinda.
  3. Spre final, pune usturoiul zdrobit, putin patrunjel verde tocat si putin piper macinat si, dupa 2 clocote opreste focul si lasa sa se racoreasca inainte de a o servi.

Recomandari

Mancaruri