Chiftelute de peste cu sos de rosii

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chiftelutele de peste cu sos de rosii este un preparat foarte gustos si apetisant. Pestele folosit la aceste chiftelute trebuie sa fie un peste alb, slab, fara oase cum ar fi pangasius macroul...

Ingrediente

    • 500 gr file de peste
    • 2 linguri orez fiert
    • 2 oua
    • 2 linguri faina
    • ulei
    • pesmet
    • 1 cartof fiert
    • 1 ceapa
    • 4 catei de usturoi
    • 1 legatura patrunjel verde
    • piper macinat
    • sare

    PENTRU SOS:

    • 3 catei de usturoi
    • 3 linguri pasta de tomate

Instructiuni de preparare

  1. Se dau prin masina de tocat fileul d epeste si cartoful fiert. Se taie ceapa si verdeata marunt, usturoiul se zdrobeste si se amesteca toate intr-un castron. Se adauga ouale batute, orezul fiert, faina si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
  2. Se modeleaza chiftelute rotunde, se trec prin pesmet si se prajesc in ulei incins. cand sunt gata se scot chiftelutele pe servete absorbante pentru a se scurge surplusul de ulei.
  3. Se desface pasta de tomate intr-o cana cu apa. Pentru sos, se taie usturoiul marunt si se caleste intr-o lingura de ulei. Se stinge cu pasta de tomate dizolvata, se lasa sa dea in cateva clocote, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, apoi se adauga chiftelutele.
  4. Chiftelutele de peste cu sos de rosii se servesc cu garnitura de orez si salata asortata de legume.

Recomandari

Mancaruri