Chiftelute cu sos alb

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chiftelutele cu sos alb sunt delicioase, aromate si cu siguranta pe placul tututot. Carnea folosita la acest preparat trebuie sa fie o carne slaba cum ar fi cea de curcan sau pui.

Ingrediente

    • 350 gr carne tocata
    • 1 lingura migdale macinate
    • 50 ml vin alb
    • 2 cepe
    • 100 gr mazare din conserva
    • 50 gr fasole verde din conserva
    • 2 oua
    • 1 lingura pesmet
    • 5 linguri smantana
    • 2 catei de usturoi
    • 1 morcov mare fiert
    • 1/2 legatura marar verde
    • piper macinat
    • sare
    • ulei

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca carnea tocata cu migdalele macinate, ouale, pesmetul, sare si piper, dupa gust. Se uda mainile, se formeaza chiftelute rotunde care se prajesc in ulei incins. Cand sunt rumenite frumos se scot pe servete de hartie pentru a se scurge surplusul de ulei.
  2. Separat, se caleste ceapa tocata amrunt in doua linguri de ulei incins, se adauga usturoiul pisat si vinul. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, se adauga smantana, amestecand bine, sa se omogenizeze, si se lasa sa mai dea in cateva clocote.
  3. Se asaza pe un platou chiftelele, se toarna sosul de smantana si se decoreaza cu bastonase subtiri de morcov, mazare si fasole verde. Se presara marar verde tocat marunt, apoi se poate servi.

Recomandari

Mancaruri