Chiftelute cu paste

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Reteta de chitelute cu paste este ideala in zilele de vara deoarece se prepara foarte usor si e delicioasa. O combinatie ideala intre meniul traditional italian si cel romanesc.

Ingrediente

    • 2 felii de paine
    • 2 linguri de smanatana dulce
    • 300 gr de carne tocata amestec de porc cu vita
    • un ou
    • coaja rasa de la o lamaie
    • un catel de usturoi
    • 7 linguri de ulei
    • o lingura de bulion
    • 800 gr de pulpa de rosii
    • 400 gr de paste(fusili sau penne)
    • o ceapa de marime medie

Instructiuni de preparare

  1. Pentru chiftelute tai painea cubulete, acoperi cubuletele cu smanatana si le lasi sa se inmoaie timp de 5 minute.Inglobezi  carnea, oul, coaja de lamaie, sare si piper. Formezi chifletelutele ca niste mingiute de marime mica.
  2. Pentru sos se toaca ceapa si usturoiul marunt si se calesc in ulei. Se adauga bulionul si pulpa de rosii.Sosul se lasa la fiert timp de 20 de minute timp in care se potriveste de sare si piper.
  3. Separat intr-o oala cu apa se fierb pastele conform indicatiilor de pe pachet.
  4. Incingeti o tigaie in care ati pus ulei si prajiti chiftelutele timp de 5 minute. Cand acestea sunt gata se amesteca cu sosul de rosii.
  5. Cand pastele s-au fiert se pun intr-un castron mare peste care se pune sosul cu chiftelute.

Recomandari

Mancaruri