Chiftele marinate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chiftelele marinate sunt foarte gustoase si cu siguranta pe placul tututor.Chiftelele marinate se servesc cu garnitura de piure de legume.

Ingrediente

    • 500 gr carne de vita sau manzat
    • 1 ceapa
    • 2 linguri cu faina
    • 4-5 rosii bine coapte sau 2-3 linguri cu bulion
    • sare
    • 1 ou
    • piper macinat
    • 2 morcovi
    • 2 radacini de patrunjel cu frunze
    • 200 ml ulei
    • 2 felii de paine
    • foi de dafin

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Curatati carnea de pielite si oasele mici, spalati-o in apa rece, uscati-o in prosop curat si taiati-o cuburi potrivit de mari, apoi tocati-o cu lama unui cutit sau cu securea, ori treceti-o prin masina de tocat.
  2. Curatati legumele, tocati ceapa si treceti morcovii si patrunjelul pe razatoarea mica si punet-le intr-un castron.
  3. Puneti carnea, legumele, oul, 1 lingura cu bulion si feliile de paine bine faramitate intr-un vas mare.
  4. Tocati frunzele de patrunjel si amestecati cu tocatura de carne. Condimentati si framantati amestecul 2-3 min. Faceti chiftelute rotunde sau plate, treceti-le prin faina si prajiti in ulei incins. Lasati-le se patrunda cate 2 minute pe fiecare parte, apoi treceti-le in cratita cu sosul de rosii.
  5. Faceti un sos de rosii din rosiile decojite sau din bulion indoit cu apa, puneti intr-un vas mare sa fiarba, adaugati chiftelele si lasati sa se patrunda aromele 20 minute pe foc mic. Condimentati sosul cu tarhon sau foi de dafin.
  6. Serviti chiftelele calde, cu putina paine sau cu legume fierte.

Recomandari

Mancaruri