Cartofi si gulii cu perisoare

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cartofii si guliile cu perisoare este o mancare de toamna foarte gustoasa, in care se poate adauga, dupa gust, conopida sau varza de Bruxelles oparite.

Ingrediente

    • 3 cartofi
    • 2 gulii
    • 2 linguri gris
    • sare
    • 1 lingura unt
    • 300 ml lapte
    • 300 gr carne tocata de porc
    • 1 galbenus
    • piper macinat
    • 2 linguri ulei
    • 1 lingura faina
    • 50 gr cascaval

Instructiuni de preparare

  1. Se curata cartofii si guliile, se taie cubulete, apoi se pun la fiert 10 minute  in apa cu sare. Se amesteca carnea tocata cu grisul si galbenusul de ou,sare si piper. Din amestecul obtinut se fac bilute mici cat o nuca, care se rumenesc in ulei incins.
  2. Se topeste untul intr-o cratita, apoi se adauga faina, care se rumeneste  putin, apoi se stinge cu laptele cald, amestecand energic cu un tel. Se poate adauga patrunjel verde tocat marunt, apoi se presara cascavalul ras, sare si piper, si se omogenizeaza compozitia.
  3. In sosul obtinut se pun cartofii, guliile, perisoarele si se baga la cuptor pentru 10 minute, dupa care se poate servi calda sau rece.

Recomandari

Mancaruri