Cartofi cu slanina

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cartofii cu slanina este un preparat deliciios care poate fi servit atat ca fel principal cat si ca garnitura alaturi de o friptura si de o salata delicioasa. Alegerea este numai a dumneavoastra...

Ingrediente

    • 600 rg cartofi
    • 1 ceapa
    • 1 litru apa
    • 1 fiaie de dafin
    • 100 gr slanina
    • 1 lingura faina
    • 1 lingura pasta de tomate
    • cimbru
    • zahar
    • sare
    • piper negru macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se taie ceapa sferturi si se pune cu slanina taiata felii in tigaie, pe foc mic. Se presara faina si se lasa sa se rumeneasca, apoi se toarna apa, pasta de tomate si putin zahar ars, pentru culoare.
  2. Se lasa sa fiarba 15 minute si se adauga cartofii taiati sferturi, sare, piper, putin cimbru, o foaie de dafin si se lasa sa fiarba la foc potrivit sau se pot baga la cuptor.
  3. Cand cartofii sunt fierti si scazuti se scoate foaia de dafin si se sevesc fierbinti.

Recomandari

Mancaruri