Carne tocata cu dovlecei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

In zilele caniculare de vara cand nu mai stiti ce sa preparati pentru masa de pranz, sau nu aveti mult timp la dispozitie va oferim o reteta delicioasa de carne tocata cu dovlecei.

Ingrediente

    • 300 gr carne tocata de vita
    • 1 vanata
    • 2 dovlecei
    • 1 ardei gras
    • 2 rosii
    • 1 ceapa
    • 3 catei de usturooi
    • 2 linguri ulei de masline
    • 150 ml supa de legume sau de carne sau apa calda
    • oregano
    • rozmarin
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Cureti si tai legumele cubulete, iar ceapa si usturoiul le toci marunt.
  2. Incingi uleiul intr-o tigaie incapatoare, apoi pui carnea tocata la prajit, amestecand permanent pentru a nu se arde.Se adauga ceapa si usturoiul, lasand sa se caleasca 2-3 minute, apoi adaugi vanata, dovlecelul si ardeiul gras si le calesti impreuna pana se inmoaie.
  3. Se adauga rosiile si treptat se toarna supa, acoperind vasul cu un capac si lasand sa fiarba inabusit circa 10 minute.
  4. Condimentezi cu rozmarin, oregano, sare si piper, dupa gust, iar dupa 2-3 minute,iei tigaia de pe foc si lasi sa se racoreasca.
  5. Servesti mancarea calda,ornata cu o crenguta de rozmarin, adaugand optional,puitna smantana direct in farfurie.

Recomandari

Mancaruri