Carne de iepure cu sos de rosii

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Carnea de iepure este pentru multa lume o delicatesa, iar acest mod de a o prepara cu sos de rosii ii ofera un gust oriental cu care nu suntem familiarizti dar de care nici nu ne putem lipsi.

Ingrediente

    • 1 kg carne de iepure
    • 1 ceapa
    • 250 ml vin alb
    • 1 litru suc de rosii
    • 1 lamaie
    • 50 gr unt
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Carnea de iepure se apala cu apa rece apoi se lasa la marinat intr- oala cu apa rece in care se adauga sucul de la lamaie.Se lasa  cel putin o ora inainte de a fi preparata, dupa care iei carnea, o pui in alta oala, adaugi vinul si ungi carnea cu el si se baga in frigider pentru carvea minute.
  2. Se scoate carnea de iepure pe o farfurie, se pune o oala cu putin ulei pe foc in care se caleste ceapa tocata fin si carnea de iepure. Se lasa sa se inabuse amestecand continuu pana cand ceapa devine usor aurie.
  3. Se scoate carnea si in  tigaie, peste ceapa se adauga sucul de rosii, lasand sa fiarba pana cand incepe sa se ingroase.
  4. Se adauga carnea de iepure in sosul de rosii si se lasa sa fiarba impreuna pentru 15-20 de minute.Se opreste focul, se adauga untul si se lasa oala acoperita pana cand se raceste complet.

Recomandari

Mancaruri