Budinca de somon

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de somon este un preparat foarte gustos si aromat pe aare trebie sa il incercati si dvs!

Ingrediente

    • 200 gr somon proaspat
    • 200 gr smantana
    • 50 gr unt
    • 100 gr branza cu mucegai
    • 1 lingura faina
    • 3 cartofi
    • 100 ml lapte
    • 100 gr parmezan
    • 1 legatura marar verde
    • 2 linguri ulei
    • 2 lamai
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Cartofii se spala, poai se pun la fiert in coaja in apa cu sare, timp de 20 de minute. Dupa ce s-au fiert se scurg de apa si se lasa sa se racoreasca.
  2. Intr-o craticioara se pune la foc mic untul cu laptele. Se adauga faina, amestecand ca sa nu se formeze cocoloase, apoi se adauga smantana, branzeturile rase si mararul tocat marunt.
  3. Separat, se spala pestele, se taie in cucatele si se stropesc cu lamaie. Se pun bucatelele de peste la calit in ulei cel mult 2 minute.
  4. Cartofii se curata de coaja si se taie felii mai grose care se pun intr-un vas  termorezistent uns cu ulei. Peste cartofi se toarna compozitia lichida, deasupra se pun bucatelele de peste si se baga tava in cuptor pentru 20 de minute.
  5. In momentul servirii budinca se stopeste cu zeama proaspata de lamaie, pentru o aroma mai racoritoare.

Recomandari

Mancaruri