Budinca de conopida

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de conopida este foarte gustoasa, fiind ideala pentru copii care refuza conopida datorita gustului putin ciudat.

Ingrediente

    • 1 conopida mare
    • 3 linguri cu smantana
    • 150 gr telemea maturata
    • pesmet
    • 2 oua
    • 3 linguri unt
    • 2 linguri gris
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Desfa conopida buchetele, spal-o, apoi pune-o la fiert in apa rece cu sare. Cand este bine fiarta, scurge-o de apa si paseaz-o cu furculita intr-uncastron mare.
  2. Bate ouale cu smantana si branza data pe razatoarea mare, apoi toarna-le peste conopida. Adauga untul topit si grisul si amesteca din nou pana se omogenizeaza.
  3. Unge cu unt si tapeteaza cu pesmet o tava termorezistenta si toarna in el compozitia de conopida.Baga tava i cuptorul incins pana se rumeneste frumos.
  4. Budinca de conopida se serveste calda cu sos alb sau rece ca aperitiv.

Recomandari

Mancaruri