Sote de morcovi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Soteul de morcovi este o garnitura plina de vitamine si foarte gustoasa. Soteul de morcovi se poate servi atat cald cat si rece fiind la fel de gustos.

Ingrediente

    • 1 kg morcovi
    • 1 lingura zahar
    • patrunjel verde tocat
    • 50 gr unt
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Morcovii se rad de coaja, se spala, se taie rondele mici, care se fierb intr-o oala cu apa  si sare, cat sa ii acopere. Cand apa a scazut aproape de tot, se pune zaharul, untul si se fierb pana scade apa de tot si incep sa se glaseze.
  2. Se asaza morcovii pe o farfurie si se presara cu patrunjel verde tocat marunt.
  3. Soteul se poate face si fara apa. Se pun morcovii in cuptor cu unt, zahar, sare si se lasa pana este gata.

Recomandari

Sote de morcovi- varianta 2

Soteul de morcovi este un preparat delicios,, pe care il puteti prepara si in zilele de post, avand un gust si o aroma speciala.

30 min
4 servings

Piure de morcovi

Pentru ca alimentatia celor mici este foarte pretentioasa, in randurile care urmeaza va propun cateva retete de piure de morcovi in functie de varsta celor mici, care va vor ajuta sa-i hraniti foarte sanatos.

30 min
4 servings

Mazare sote

Secretele mazarii sote este ca nu este numai sanatoasa dar si deosebit de gustoasa. La prepararea acestei mazare verde sote trebuie avut grija ca mazarea sa se fiarba in putina apa, pentru a pastra vitamina C, care se stie ca este eficienta in anemie, d

30 min
4 servings

Piure ardelenesc de cartofi

Piureul ardelenesc de cartofi este satios, gustos si foarte usor de preparat.

30 min
4 servings

Garnituri