Piure de conopida

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Piureul de conopida este o alternativa usoara si sanatoasa pentru piureul de cartofi. Are o aroma fina de unt si un gust foarte bun. Are putine calorii si poate fi servit atat simplu, cat si ca garnitura pentru diverse fripturi.

Ingrediente

    • 1 conopida
    • 1 lingura unt
    • sare
    • 2 cartofi
    • 150 ml lapte

Instructiuni de preparare

  1. Se pune conopida sa fiarba in apa cu sare, iar cand este fiarta se scurge apa si se lasa sa se raceasca intr-o strecuratoare. Cand  conopida este calduta se paseaza cu un mixer si se pune intr-o farfurie.
  2. Se fierb 2 cartofi, se curata car sunt inca calzi apoi se paseaza cu un mixer pana se obtine un piure fin.
  3. Se amesteca piuretul de conopida cu cel de cartofi, se adauga putina sare si se subtiaza cu putin unt si lapte fierbinte.

Recomandari

Garnituri