Piure de cartofi cu branza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Piureul de cartofi cu branza este o garnitura delicioasa, care poate fi servita alaturi de o friptura de vita si de o deliciioasa salata de cruditati.

Ingrediente

    • 1 kg cartofi
    • 200 gr branza de burduf
    • 2 oua
    • 150 ml lapte proaspat
    • 150 gr unt

Instructiuni de preparare

  1. Se curata  cartofii, se spala si apoi se taie bucati, care se pun la fiert  intr-o oala cu apa si putina sare. cand cartofii incep sa se sfarame se scurg de apa si  din ei se face un piure cu unt si lapte. Acest piure se amesteca la final cu branza de burduf amestecata cu 2 oua.
  2. Piureul bine amestecat se asaza intr-un vas termorezistent, se mai adauga bucatele de unt deasupra si se baga in cuptor sa se gratineze. Cand s-au rumenit frumos se scoate vasul din cuptor si se lasa sa se raceasca putin, dupa care se poate servi.

Recomandari

Piure de cartofi cu ceapa si sunca

Piureul de cartofi cu ceapa si sunca este o garnitura delicioasa, pe care o puteti servi alaturi de o friptura la cuptor si o salata de muraturi.

30 min
4 servings

Piure de cartofi

Piureul de cartofi reprezinta una dintre cele mai cunoscute si mai iubite garnituri pentru felurile principale. Desi pare usor de facut, un piure reusit necesita atentie fata de cateva detalii, esentiale pentru a obtine o compozitie finala gustoasa si asp

30 min
4 servings

Piure ardelenesc de cartofi

Piureul ardelenesc de cartofi este satios, gustos si foarte usor de preparat.

30 min
4 servings

Crema de cartofi

Crema de cartofi este garnitura perfecta pentru un pranz delicios si satios.Crema de cartofi merge foarte bine cu mancarurile cu carne de pasare.

30 min
4 servings

Piure de conopida

Piureul de conopida este o alternativa usoara si sanatoasa pentru piureul de cartofi. Are o aroma fina de unt si un gust foarte bun. Are putine calorii si poate fi servit atat simplu, cat si ca garnitura pentru diverse fripturi.

30 min
4 servings

Garnituri