Cartofi wedges americani

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cartofii wedges americani sunt foarte aromati si se pot servi atat ca garnitura cat si ca fel principal, alaturi de un sos aromat.

Ingrediente

    • 1 kg cartofi roz
    • 2 linguri boia dulce
    • piper macinat
    • rozmarin
    • 2 linguri rase cu faina
    • 1 lingurita sare
    • 2 linguri ulei

Instructiuni de preparare

  1. Se spala foarte bine cartofii si nu se curata de coaja. Apoi, fiecare cartof se taie in 8 felii, care se pun intr-un servet sa fie uscate.
  2. Se pun cartofii intr-o tava de cuptor, se toarna uleiul si se amesteca bine, astfel incat fiecare felie de cartof sa fie unsa cu ulei.
  3. Se amesteca faina, piperul macinat, boiaua, rozmarinul si sarea. Se presara amestecul peste cartofi si se amesteca folosind mainile, pentru o omogenizare perfecta.
  4. Se baga tava in cuptorul incins pentru 25 de minute, intorcand cartofii dupa primele 10 minute. cand cartofii devin maronii si moi sunt gata si se poate scoate tava din cuptor.

Recomandari

Garnituri