Stiuca umpluta- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta reteta de stiuca umpluta trebuie sa o retineti pentru este gustoasa si o puteti servi atat calda cat si rece.

Ingrediente

    • 1 stiuca de 1,5 kg
    • 120 gr unt
    • 100 gr ciuperci
    • 1 ceapa
    • 1 morcov
    • 50 gr pesmet
    •  zeama de la 1 lamaie
    • 6 fileuri de ansoa
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Curatati stiuca de solzi, intestine si branhii. Spalati-o si uscati-o bine cu servete absorbante, atat pe interior cat si in exterior.
  2. Puneti jumatate din unt in tigaie si caliti in el ciupercile taiate cuburi, ceapa toaca si ea si morcovii taiati marunti, pana cand incepe sa se  caleasca si scade lichidul lasat de ciuperci. Luati tigaia de pe foc si adaugati pestemtul amestecat cu putin lapte, fileurile de ansoa,putina sare si putin piper macinat.
  3. Pudrati stiuca cu sare si piper si umpleti-o cu amestecul preparat, prindeti cu scobitori marginile burtii.
  4. Puneti pestele intr-o tava unsa cu ulei si ungeti-l apoi cu  restul de unt. Masurati stiuca in locul unde este cel mai gris si coaceti-o cate 4 minute per cm.
  5. Stiuca umpluta se serveste taiata felii, cu maioneza acrisoara si verdeata tocata.

Recomandari

Friptura sau Gratar