Somon picant la tigaie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Somonul picant la tigaie trebuie sa il incercati pentru ca are un gust deosebit, aromat si este foarte usor de preparat.

Ingrediente

    • 4 buc somon
    • 1 catel de usturoi
    • 1 lingurita ghimbir proaspat ras
    • 1 varf de cutit praf de curry
    • 1 varf de cutit chimen macinat
    • 1/2 lingurita boia iute
    • 2 lamai
    • 130 ml ulei de masline
    • 1 lingura patrunjel verde tocat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Zdrobiti usturoiul cu sare grunjoasa, apoi frecati pana obtineti o pasta. Adaugati ghimbirul si continuati sa frecati pasta. puneti apoi praful de curry, chimenul si sucul de la cele 2 lamai, frecati si incorporati 100 ml de ulei de masline si patrunjelul tocat.
  2. Ungeti bucatile de peste cu amestecul  preparat si lasati-le la frigider 10 minute, sa se marineze.
  3. Incingeti restul de ulei si prajiti pestele la foc mediu, 3-4 minute pe fiecare parte, apoi serviti cu garnitura de legume natur.

Recomandari

Friptura sau Gratar