Somon cu lime si busuioc proaspat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Somonul cu lime si busuioc proaspat este un preparat pe care trebuie sa il incercati daca aveti ocazia, pentru ca este delicios, aromat si apetisant!

Ingrediente

    • 250 rgr file de somon
    • 1 lingura vinars/coniac
    • 1 legatura busuioc proaspat
    • 2 linguri vin alb sec
    • 50 ml suc de lime
    • 2 catei de usturoi
    • 50 ml fresh de portocale
    • 1 lime
    • 2 lingurite zahar brun
    • 2 linguri ulei de masline
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Puneti la incins intr-o tigaie uleiul de masline, cateii de usturoi intreg, apoi adaugati fileul de somon cu partea acoperita de piele in jos. Presarati sare, un pic de piper si acoperiti tigaia cu un capac.
  2. Dupa  5 minute, adaugati vinul alb si coniacul si il flambati, astfel incat alcoolul sa se evapore si sa ramana numai aroma.
  3. Scoateti cateii de usturoi si intoarceti somonul pe partea cealalta. Adaugati busuiocul tocat marunt si freshurile de portocale si lime. Dupa 4-5 minute, scoateti somonul pe o farfurie si turnati peste el sosl din tigaie. Somonul nu trebuie gatit prea mult, pentru a nu se usca.
  4. Intre timp, caramelizati intr-o tigaie neaderenta 3 felii de lime, peste care puneti zahar, si ornati cu ele somonul.

Recomandari

Friptura sau Gratar