Somn prajit in sos de vin

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Somnul prajit in sos de vin este o delicatesa culinara, foarte buna si aromata.

Ingrediente

    • 4 buc somn
    • 2 linguri unt
    • 2 linguri faina
    • 250 ml supa de peste
    • 250 ml vin alb sec
    • ulei sau unt pentru prajit
    • 2 lignuri capere

Instructiuni de preparare

  1. Faceti putina supa de peste fierband in apa cu sare o coada, un cap de peste sau 1 peste mai mic. strecurati zeama si folositi-o la prepararea sosului.
  2. Puneti untul la incins, prajiti in el faina, ca pentru ciulama. Frecati energic cu o lingura de lemn, incorporati vinul, supa de peste si caperele. Lasati sa fiarba 3 minute la foc mic, adaugati sare si piper, apoi luatu sosul de pe foc si pastrati-l cald.
  3. Pudrati pestele cu sare si piper, apoi prajiti-l in unt. cand etse gata puneti-l pe un platou, turnati sosul preparat peste el si serviti imediat.

Recomandari

Friptura sau Gratar