Salau prajit

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salaul prajit este usor de facut si totodata delicios. Datorita faptului ca este un peste gustos si plin de vitamine o portie de salaul prajit va ofera toate mineralele posibile pentru sanatate.

Ingrediente

    • 1 salau
    • faina
    • zeama de lamaie
    • unt sau ulei pentru prajit

Instructiuni de preparare

  1. Salaul se curata, se spala, iar dupe ce i se scot oasele, se taie bucati, care se presara cu sare, se dau prin faina si se prajesc in unt sau ulei pe  ambele parti.
  2. Cand pestele este rumenit se scoate pe servete absorbante pentru a scurge surplusul de ulei apo se asaza pe un platou si  se garniseste cu lamaie si patrunjel verde tocat fin.

Recomandari

File de salau prajit

Fileul de salau prajit este gustos, aromat si foarte usor de preparat.

30 min
4 servings

Fileuri de salau pane

Fileurile de salau pane este un preparat delicios de vare pe care il puteti consuma atat cald cat si rece.

30 min
4 servings

File de salau pane

Fileul de salau pane este un preparat rapid, foarte gustos si satios, pe care il puteti servi cu cartofi natur si sos remulad.

30 min
4 servings

File de salau cu salvie

Fileul de salau cu salvie este o mancare usoara, gustoasa si rapid de preparat. Puteti folosi cod sau merluciu in loc de salau, cu conditia ca pestele sa fie proaspat si salvia verde.

30 min
4 servings

Crap prajit cu capere

Crap prajit cu capere este un preparat cu tenta mediteraneana, pe care trebuie sa il incercati.

30 min
4 servings

Friptura sau Gratar