Pulpa de porc la cuptor

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pulpa de porc la cuptor etse un preparat delicios, specific sarbatorilor de iarna, si care nu trebuie sa lipseasca.

Ingrediente

    • 2 kg pulpa de porc
    • 3 morcovi
    • 1 lingura piper boabe in patru culori
    • 1 lingurita boia iute
    • 3 linguri bulion
    • 200 ml vin alb
    • 10 cartofi mici
    • 2 cepe
    • 1 lingurita maghiran uscat
    • 1 lingurita cimbru uscat
    • 5 mere padurete sau 1 mar mare
    • 5 catei de usturoi
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Curata cartofii, spala-i si asaza-i in tava. taie morcovii bastonase si ceapa rondele si adauga-le in tava peste cartofi. pune merele si o canna cu apa.
  2. Bucata de pulpa sa fie taiata transversal, si condimenteaz-o cu sare, piper macinat si mirodenii. Pune un gratar deasupra tavii cu legume, asaza carnea pe el si bag-o in cuptor, la foc potrivit.
  3. Lasa friptura pe foc o ora. daca scade sosul din tava completeaza cu apa calduta. Din cand in cand stropeste carnea cu putin vin.
  4. Separat, prepara un sos de rosii si usturoi. Pune bulionul intr-o lingura de ulei si caleste-l un minut. Adauga usturoiul pisat si vinul si mai lasa sa dea in 2-3 clocote, apoi opreste focul.
  5. Cand friptura este aproape gata, scoate tava si toarna sosul peste carne, mai lasa 10 minute la cuptor, apoi o poti servi.

Recomandari

Friptura sau Gratar