Pui umplut-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Puiul umplut este un preparat care este bun la orice ocazie si la orice fel de masa festiva sau nu.

Ingrediente

    • 1 pui mediu
    • 3 mere
    • 200 gr unt
    • 2 lingurite maghiran
    • sare
    • ulei
    • 2 lingurite busuioc
    • 2 cepe
    • 1 lingurita rozmarin
    • 1 lamaie
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron, amesteca  busuicul, rozmarinul si maghiranul, rade coaja de la lamaie si amesteca bine. Freaca untul spuma si amesteca-l cu ierburile aromate.
  2. Separat, spala puiul, tamponeaza-l cu un servet curat si condimenteaza-l cu sare si piper. Ridica usurel pielea si baga crema de unt, din belsug. Indeasa apoi unul din mere taiat felii si ceapa taiata sferturi. Asaza puiul intr-o tava unsa cu ulei, iar pe langa el pune restul de mere, taiate felii mai groase. Stropeste-l cu ulei si apa si lasa-l la cuptor, la foc moderat, aproximativ o ora, stropindu-l din cand in cand cu sosul din tava.
  3. Cand puiul este gata se serveste cald alaturi de merele din tava.

Recomandari

Friptura sau Gratar