Piept de gasca cu napi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Piept de gasca cu napi este un preparat la care puteti folosi in locul pieptului de gasca, piept de rata.

Ingrediente

    • 1 piept de gasca de 1 kg
    • 500 gr napi mici
    • 1 lingura cu miere
    • 2 linguri cu otet de mere sau de zmeura
    • 1 lingura cu ulei de masline
    • piper
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp  de preparare 1 1/2 ora

  1. Curatati napii si fierbeti-i 5 minute in apa sarata, apoi scoateti-i cu spumiera si puneti-i in cratita cu ulei de masline si miere de albine. Rumeniti-i usor, apoi faceti focul mic si lasati sa se patrunda 1/4 ora, apoi scoateti napii.
  2. Taiati pieptul de gasca in felii subtiri si sarati usor. Intepati pielea cu furculita, puneti carnea sa se aureasca in uleiul ramas de la napi.
  3. Dupa 10 min intoarceti feliile de carne si lasati inca 6-8 min la foc moderat. Turnati otetul, acoperiti cratita, lasati sa se parfumeze 10 min dupa ce ati stins focul.
  4. Serviti friptura calda cu garnitura de napi, paine proaspata si vin rose.

Recomandari

Friptura sau Gratar