Piept de curcan in crusta aromata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pieptul de curcan in crusta aromata este un preparat foarte gustos si aromat, fiind un fel de baza delicios si satios.

Ingrediente

    • 800 gr piept de curcan
    • 3 linguri parmezan ras
    • 50 gr unt
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 3 frunze de coriandru
    • 200 gr pesmet
    • cimbru uscat si macinat
    • sare
    • 2 catei de usturoi

Instructiuni de preparare

  1. Se spala pieptul de curcan, se portioneaza, apoi se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se unge cu unt si se lata la rece cel putin 30 de minute.
  2. Separat, se topeste untul, se aduaga pesmetul,parmezanul, cimbru, coriandru si patrunjel verde tocat marunt, adaugand la final usturoiul pisat marunt.
  3. Se iau bucatile de piept de curcan, se ung cu unt si se trec prin amestecul preparat. Se rasucesc pe toate partile astfel incat sa se acopere uniform.
  4. Se asaza ucatile de carne intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor sa se rumeneasca frumos.
  5. Cand este gata pieptul de curcan se serveste cu diferite garnituri si sosuri dulci sau picante.

Recomandari

Friptura sau Gratar