Peste prajit

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Nimic nu este mai bun in zilele de vara decat un peste prajit, aromat si plin de vitamine!

Ingrediente

    • 4-6 pesti proaspeti sau congelati
    • 150 ml ulei
    • sare
    • piper macinat
    • 1 lamaie
    • 2-3 linguri faina

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se curata pestii, se golesc de intestine, se spala in mai multe ape, se sterg cu prosop curat si se sareaza. Se lasa sa stea cu sarea pe ei 15 minute, apoi se pipereaza  si se trec prin faina .
  2. Se prajesc pestii in ulei incins cateva minute la foc iute, apoi la foc potrivit. Se scot pe servetele ca sa lase uleiul in exces, se trec pe farfurii, se stropesc cu zeama de lamaie si se servesc calzi sau reci, cu garnitura de legume fierte si paine putina si veche. Este buna si mamaliguta daca pestii se stropesc cu usturoi zdrobit. Este potrivit vinul alb demisec.

Recomandari

Friptura sau Gratar