Pastrama de vitel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

O reteta delicioasa chiar si pentru cei mai mofturosi.Nimeni nu-i va putea rezista!Aceasta reteta este ideala pentru cei care prefera mezelurile facute in casa, ea inlocuind cu succes pastrama de vita din comert.

Ingrediente

    • 1,5 kg muschi de vitel
    • 2 linguri de sare
    • 100 ml de ulei de masline
    • 2 linguri cimbru
    • 2 linguri coriandru
    • 1 lingura piper
    • 2 linguri boia dulce
    • 2 linguri busuioc
    • 2 linguri oregano
    • 2 linguri usturoi pisat

Instructiuni de preparare

  1. Speli carnea si o lasi intreaga in apa cu sare( 1 lingura cu varf de sare la 1 litru de apa) cat sa fie acoperita de apa. Lasi carnea in saramura peste noapte.
  2. A doua zi, scoti carnea si o stergi bine de apa cu un prosop uscat.
  3. Intr-un castron amesteci uleiul cu toate condimentele si cu pasta obtinuta freci bine carnea, apoi o invelesti ermetic in hartie de copt. Asezi carnea astfel invelita intr-o tava si o bagi in cuptorul incins in prealabil. O lasi 30-40 de minute la foc potrivit  dupa care rupi hartia si o mai bagi in cuptor inca 40 de minute.
  4. Cand carnea e gata, opresti aragazul si o lasi in cuptor pana cand acesta se raceste complet.
  5. Tai carnea felii si presari deasupra sos din tava.Pentru decor poti folosi o ramurica de cimbru.

Recomandari

Friptura sau Gratar