Nisetru cu sos Meuniere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Nisetru cu sos Meuniere este un preparat pescaresc foarte gustos si aromat, si in loc de nisetru puteti folosi cu succes salaul.

Ingrediente

    • 1 kg nisetru
    • 3 linguri cu unt
    • 1 lamaie
    • 3 linguri cu faina
    • sare
    • piper macinat
    • patrunjel si marar

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 40 minute

  1. Curatati pestele de solzi, spalati si lasati la scurs in sita sau in servete de hartie. Taiati pestele felii groase de 3-4 cm, sarati usor fiecare felie, lasati sa stea pe un platou 1/4 ora. Piperati feliile de peste dupa gust, treceti-le prin faina presarata pe un platou mare si prajiti in unt cald.Intoarceti pestele pe toate partile pana cand capata o nuanta aurie.
  2. Scoateti feliile de peste pe un platou curat si acoperiti cu capac pentru ca sa ramana calde.
  3. Pregatiti sosul Meuniere: turnati in cratita cu unt toata faina care v-a ramas, adaugati 1 lingura de unt proaspat, amestecati si stoarceti peste sos zeama de lamaie. Folositi o lingura de lemn si omogenizati amestecul pana cand devine spumos. Adaugati in sos verdeata tocata fin si rasturnati sosul peste feliile de peste.
  4. Serviti totul cald, cu paine proaspata si vin alb.

Recomandari

Friptura sau Gratar