Muschi de vita la gratar cu sos de vin

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Muschiul de vita la gratar este un mod clasic de a consuma carne de vita. Sos de vin rosu cu ciuperci da un echilibru placut retetei si se prapara si foarte usor.In 30 de minute aveti o masa delicioasa...

Ingrediente

    PENTRU GRATAR:

    • 4 felii de muschi de vita de persoana
    • 1 lamaie
    • 1/2 lingurita de piper negru macinat

    PENTRU SOS:

    • 250 gr ciuperci proaspete
    • 1 catel de usturoi
    • 1 ceapa mica
    • 2 linguri unt
    • 2 linguri faina
    • 2 linguri pasta de tomate
    • sare
    • piper alb macinat
    • 100 ml vin rosu
    • 75 ml supa de carne sau apa calda

Instructiuni de preparare

  1. Feliile de carne puneti-le intr-un  castron, stroipiti-le cu zeama de la lamaie si  adaugati piper.Acoperiti vasul si bagati in frigider cat timp se prepara sosul
  2. Pentru a prepara sosul de  vin curatati ciupercile, spalati-le si taiati-le felii.Incinge-ti o tigaie cu putin unt si puneti ciupercile feliate.Adaugati usturoiul zdrobit, ceapa tocata fin si lasati la foc mic pana can scade zeama lasata de ciuperci, iar ele sunt moi.
  3. Adaugati faina, amestecand continuu ca sa nu se faca cocoloase, stringeti cu vinul si supa, apoi adaugati pasta de tomate si potriviti gustul de sare si piper.Lasati sa fiarba la foc mic 20 de minute, amestecand doar din cand in cand.
  4. Fripturile de vita puneti-le pe gratarul incins pentru 6-7 minute pe fiecare parte, apoi asezati-le pe farfurii stropind cu sos de vin.

Recomandari

Friptura sau Gratar