Muschi de vita la gratar cu sos de vin

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Muschiul de vita la gratar este un mod clasic de a consuma carne de vita. Sos de vin rosu cu ciuperci da un echilibru placut retetei si se prapara si foarte usor.In 30 de minute aveti o masa delicioasa...

Ingrediente

    PENTRU GRATAR:

    • 4 felii de muschi de vita de persoana
    • 1 lamaie
    • 1/2 lingurita de piper negru macinat

    PENTRU SOS:

    • 250 gr ciuperci proaspete
    • 1 catel de usturoi
    • 1 ceapa mica
    • 2 linguri unt
    • 2 linguri faina
    • 2 linguri pasta de tomate
    • sare
    • piper alb macinat
    • 100 ml vin rosu
    • 75 ml supa de carne sau apa calda

Instructiuni de preparare

  1. Feliile de carne puneti-le intr-un  castron, stroipiti-le cu zeama de la lamaie si  adaugati piper.Acoperiti vasul si bagati in frigider cat timp se prepara sosul
  2. Pentru a prepara sosul de  vin curatati ciupercile, spalati-le si taiati-le felii.Incinge-ti o tigaie cu putin unt si puneti ciupercile feliate.Adaugati usturoiul zdrobit, ceapa tocata fin si lasati la foc mic pana can scade zeama lasata de ciuperci, iar ele sunt moi.
  3. Adaugati faina, amestecand continuu ca sa nu se faca cocoloase, stringeti cu vinul si supa, apoi adaugati pasta de tomate si potriviti gustul de sare si piper.Lasati sa fiarba la foc mic 20 de minute, amestecand doar din cand in cand.
  4. Fripturile de vita puneti-le pe gratarul incins pentru 6-7 minute pe fiecare parte, apoi asezati-le pe farfurii stropind cu sos de vin.

Recomandari

Heringi la gratar cu sos de unt

nimic nu se compara cu pestele la gratar, iar daca pestele este slab, cu atat mai bine.Heringul la gratar este un preparat delicios, ideal in orice sezon sau moment al zilei.

30 min
4 servings

Ton la gratar cu sos pesto de busuioc

Ton la gratar cu sos pesto de busuioc este un preparat delicios, gustos si pe placul tuturor, perfect atat la pranz cat si la cina.

30 min
4 servings

Friptura de vita la gratar

Friptura de vita la gratar este cea mai buna si delicioasa friptura fiind la mare cautare in sezonul cald.

30 min
4 servings

Miel la gratar cu maioneza de usturoi

Mielul la gratar este cu siguranta cel mai delicios preparat, dar secretul este in sosul care se serveste langa preparat.Usturoiul ii confera o aroma aparte, rustica si in acelasi timp delicioasa.

30 min
4 servings

Muschi de vita la cuptor

Muschiul de vita la cuptor este un preparat delicat, aromat si oarecum usor de preparat. Fie ca il preparati ca sa il consumati cald sau rece este mereu o placere sa savurezi o portie de friptura de vita bine preparata.

30 min
4 servings

Friptura sau Gratar